Matematik

Funktion f

22. oktober 2011 af brugerjulie (Slettet) - Niveau: A-niveau

har problemer med denne opgave, hvor jeg virkelig ikke aner hvordan jeg skal gribe den an:

En funktion f er givet ved: f(x) = 4x + 2ln(x),  x > 0

F er en stamfunktion til f, og F(1) = 5 

a) bestem F(x) 

 

Håber nogen kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at ∫ ln(x) dx = x·ln(x) - x + k , og afpas k for den samlede stamfunktion, så F(1) = 5 .


Svar #2
22. oktober 2011 af brugerjulie (Slettet)

Det forsår jeg ikke helt 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man finder så

F(x) = ∫ (4x + 2·ln(x))dx = 2x2 + 2(x·ln(x) - x) + k = 2x2 - 2x + 2x·ln(x) + k ,

og dernæst

F(1) = 2·12 - 2·1 + 2·1·ln(1) + k = 5 ,

hvoraf k kan beregnes.


Svar #4
22. oktober 2011 af brugerjulie (Slettet)

Kan jeg så bare sige solve, og finde k ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er da ikke nødvendigt at bruge lommeregner på det. Det er jo simpel hovedregning.

2 - 2 + 2·0 + k = 5


Skriv et svar til: Funktion f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.