Matematik

Reducér

22. oktober 2011 af Me292 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan reducerer man dette udtryk? 

 

a7 * a2
-----------
   
a4


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2011 af S95 (Slettet)

Du skal finde ud af hvad a er?  Og så sætter du bare tallet ind :D


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. oktober 2011 af PeterValberg

benyt potensreglerne:

am·an = an+m

og 

am/an = am-n

hvilket i dit tilfælde giver:

(a7·a2)/a4 = a7+2/a4 = a9/a4 = a9-4 = a5

se forøvrigt følgende videoer:

http://frividen.dk/default.aspx?catid=a28f02c6-fc80-4e4c-b5a7-d234e9d2f2ff&tabid=67

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2011 af Andreww (Slettet)

an/ap = an-p

 

Så a7*a2  = a9    (a*a*a*a*a*a*a*a   *   a*a)

så har du at a9/a4


Svar #4
22. oktober 2011 af Me292 (Slettet)

Tak for linkning af video pvm - super forståeligt svar! 


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. oktober 2011 af PeterValberg

#4

Det var så lidt, skulle det være en anden gang...
og forøvrigt så er FriViden.dk altså en "guldmine" af viden :-)

god weekend

Peter

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Reducér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.