Engelsk

Ord som ender på -o (Engelsk)

22. oktober 2011 af PersNabo (Slettet) - Niveau: B-niveau
Mit spørgsmål lyder således - Hvordan kender man forskel på om der skal en -es endelse på eller ikke når ordet slutter på -o, og skal bøjes til fler' tal? F.eks Tomato hedder i fler' tal tomatoes, mens hippo hedder i fler' tal hippos.

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2011 af Walras

"Hippo" er jo slang for "hippopotamus".

Det er lidt det samme som at bruge (det nedladende ord) "gippo" i stedet for "gypsy", der i flertal ville være "gippos" og "gypsies". 


Svar #2
22. oktober 2011 af PersNabo (Slettet)

#1 Så fordi "Hippo" er slang, skal der ikke en -es endelse på, eller hvad er det du siger?


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. oktober 2011 af rakijovic

Ord der ender på -o og ikke er en forkortelse tager -es i pluralis. Alle andre tager kun -s.

Hippos, photos, heroes, tomatoes, potatoes, hoes.

(Flertal er ét ord, og hvad apostrofen skulle være god for anes ikke...)

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Svar #4
22. oktober 2011 af PersNabo (Slettet)

Hahaha det er så iorden! :-D Jeg siger hvert fald tusind tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ordet hoes er måske ikke så smart lige i denne sammenhæng, eftersom det hedder hoe i ental.


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. oktober 2011 af rakijovic

Ganske rigtigt -- det er vist kun i yderst informel kontekst (så at sige) man kan slippe afsted med staveformen 'ho'. Min fejl. :)

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, i yderst informel kontekst, hvor så ingen alligevel bekymrer sig om, hvorvidt der skal -s eller -es i flertal.


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. oktober 2011 af Stygotius (Slettet)

Hvis et ord ender på en vokal + o, er flertalsendelsen kun -s. (folio - studio)

Ord som er forkortelser, tilføjer kun -s.

Nogle ord kan have enten den ene eller den anden endelse, f.eks. : mosquito - flamingo - grotto - memento.

"bravo" = en lejemorder eller en bandit hedder i flertal bravos eller bravoes

"bravo" = et udråb af  "bravo!!"  hedder i flertal kun "bravos"


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. oktober 2011 af Stygotius (Slettet)

1.  'hippo' er ikke 'slang' for hippopotamus. Det er ganske almindelig, dagligdags forkortelse, brugt af så godt som alle

2.  'ho' for 'hoe' = 'en hakke' eksisterer ikke på engelsk. Derimod kan det på amerikansk betyder en luder -eller bare en speciel pige. Det hedder i flertal 'hos' eller 'hoes'

 


Skriv et svar til: Ord som ender på -o (Engelsk)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.