Matematik

Definitionsmængde

23. oktober 2011 af cjmo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,
jeg sidder med oplysningen, at to funktioner, f og g er givet ved forskrifterne:

f(x) = x3 - 3x2 + 3x - 2       og        g(x) = √x - 1/x

Opgaven er, at jeg skal angive definitionsmængderne for f og g.

Betyder definitionsmængderne, at det er alle de tal, som x kan være?

Og hvordan finder man ud af det?

Håber meget, I kan hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2011 af Andreww (Slettet)

Dm(x) = De værdier den uafhængige variable kan antage, - her x. Så ja.

 

I f(x) er Dm(x)=R  altså alle tal

I g(x) er den lidt tricky. Prøv at indsæt tal mellem -1 og 1. (-1,0,1) og se hvad der sker.


Svar #2
23. oktober 2011 af cjmo (Slettet)

Okay, tak.

Men hvordan kan man udregne/forklare, at definitionsmængden for f(x)= R (alle tal)? :)

 

Når jeg sætter -1 bliver det ifølge maple til 1+i

Man kan jo ikke sætte 0 ind i nævneren. Er definitionsmængden så R undtagen 0, altså alle tal undtagen 0? 


Svar #3
23. oktober 2011 af cjmo (Slettet)

Eller vent lige: man kan da heller ikke finde kvadratroden af et negativt tal, kan man? Er Dm(g) så alle tal over 0?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2011 af Andreww (Slettet)

Alle tal indsat på x'ets plads i f(x) vil give en Vm(x) som tilhører R. 

i er de imaginære tal - dem lære du muligvis først på niveau A, så dem skal du se bort fra. Det er korrekt at x > 0


Svar #5
23. oktober 2011 af cjmo (Slettet)

Så svaret er altså:

Dm(f) = R

Dm(g) = x > 0

?

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. oktober 2011 af Andreww (Slettet)

Ja


Svar #7
23. oktober 2011 af cjmo (Slettet)

Okay, mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Definitionsmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.