Matematik

Mat spørgsmål - hjælp!?

23. oktober 2011 af sansas

To funktioner f og g er bestemt ved

f(x)=3/2+4√x  og g(x)=√(x-1)

I et koordinatsystem med enheden 1cm på begge akser afgrænser f og g og linjen med ligningen x=10 et område M.

Formen af en 10 cm høj krukke fremkommer ved, at punktmængden M drejes 360º omkring x-aksen.

 

a) Bestem hvor meget vin, der kan være i krukken.

b) Bestem hvor meget brændt ler krukken består af.

 

Håber på jeres hjælp og forklaring. Tusinde tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2011 af NejTilSvampe

a) bestem omdrejningslegemet af M.

b) det spørgsmål giver ingen mening..


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

a) rumfanget af krukken bestemmes af omdrejningslegemet af den funktion, der ligger nærmest x-aksen

b) fumfanget af leret er diferencen mellem omdrejningslegemet fra grafen fjernest x-aksen og grafen nærmest x-aksen


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

Find først skæringspunktet (f = g) (x2) samt g's skæring med x-aksen (g = 0) (x1)

a)  Det indre rumfang: Brug formlen for omdrejningslegemet g(x) fra x1 til x2 (Står i mat.-bogen)

b)  Find det ydre tumfang: Brug formlen for omdrejningslegemet f(x) fra 0 til x2 (Står i mat.-bogen)
 

      Træk derefter det indre rumfang fra det ydre, så har du materialets rumfang

 

That's all -


Skriv et svar til: Mat spørgsmål - hjælp!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.