Kemi

Masseprocent

23. oktober 2011 af mathbj (Slettet) - Niveau: C-niveau

Beregn masseprocenten for NaCl = 63,70 g i vandprøverne = 10 g ved at sætte massen af natriumchlorid i forhold til vandprøvens masse.

Er det en som kan gennemskue den?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. oktober 2011 af enellerandenfrastx (Slettet)

Masseprocent:

(m_NaCl/m_vand)*100 %


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. oktober 2011 af enellerandenfrastx (Slettet)

og så er massen af NaCl nok ikke 63,70 g, hvis massen af vand kun er 10 g


Svar #3
25. oktober 2011 af mathbj (Slettet)

Det handler om en fælningsreaktion mellem sølvnitrat og chlorid (natriumchlorid) i 10 mL eller 10 g vand. Antal mol er dermed det samme. 42,65 mL sølvnitrat tildryppes inden fældningsreaktionen mellem de to stoffer ophører. For at finde stofmængden af sølvnitrat (som dermed er den samme som chlorid) omregner jeg mL til gram via densiteten. Sølvnitrat har en densitet på 4,352 g/mL som ganges med 42,65 mL = 185,61 g sølvnitrat. Så finder jeg stofmængden, ved at dividere 185,61 g med den molare masse for sølvnitrat 169,91 M = 1,09 mol. Som altså vil være den samme som chlorid, pga fældningsreaktionen. For nu at finde antal gram af chlorid skal jeg blot gange antal mol 1,09 med molare massen 58,44 for natriumchlorid/chlorid (her er jeg lidt i tvivl, men tager natriumchlorids molare masse) = 63,70 gram. Og det kan jeg jo godt se at det er mere end de 10 g vand?? Kan du se fejlen! 


Skriv et svar til: Masseprocent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.