Matematik
Stamfunktioner
31. august 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hejsa
Er der nogen der har tid til at hj©¡lpe mig. Jeg sidder fast med nogle funktioner som jeg ikke kan finde stamfunktionen til.
Jeg ville blive meget glad hvis der er nogle som vil hj©¡lpe.
e) f(x) = 1+cos^2x/cos^2x
i) f(x) = (x^2-1)(x^2+1)+3
j) f(x) = x^(-11/3)* 3¡îx* X^3
k) f(x) = x^0,1(x^1,1 + 2)^4,3
Er der nogen der har tid til at hj©¡lpe mig. Jeg sidder fast med nogle funktioner som jeg ikke kan finde stamfunktionen til.
Jeg ville blive meget glad hvis der er nogle som vil hj©¡lpe.
e) f(x) = 1+cos^2x/cos^2x
i) f(x) = (x^2-1)(x^2+1)+3
j) f(x) = x^(-11/3)* 3¡îx* X^3
k) f(x) = x^0,1(x^1,1 + 2)^4,3
Svar #1
31. august 2003 af Lurch (Slettet)
e) jeg forstår ike helt hvad du skriver, 1+((cos(x)^2/cos(x)^2)?
i) gang det hele sammen, så får du et nemt udtryk. f(x)=x^4+2
j) Der har du vist skrvet et eller andet forket, 3¡îx*?
k)mener du x^(0,1(x^1,1 + 2)^4,3) eller (x^0,1)*(x^1,1 + 2)^4,3?
i) gang det hele sammen, så får du et nemt udtryk. f(x)=x^4+2
j) Der har du vist skrvet et eller andet forket, 3¡îx*?
k)mener du x^(0,1(x^1,1 + 2)^4,3) eller (x^0,1)*(x^1,1 + 2)^4,3?
Svar #2
31. august 2003 af SP anonym (Slettet)
e) Ups!... 1+((cos(x)^2/cos(x)^2)
i) f(x) = x^(-11/3)*(3.rod af x)*(x^3)
Havde lavet et kvatradrodstegn, men det kom åbenbart ikke med.
K) Jeg mener: (x^0,1)*(x^1,1+2)^4,3
i) f(x) = x^(-11/3)*(3.rod af x)*(x^3)
Havde lavet et kvatradrodstegn, men det kom åbenbart ikke med.
K) Jeg mener: (x^0,1)*(x^1,1+2)^4,3
Svar #3
31. august 2003 af Lurch (Slettet)
e) cos(x)^2/cos(x)^2 giver jo en, så f(x)=1+1=2
j)brug potens regneregler og saml x'er potenserne.
x^(-11/3)*x^(1/3)*x^3=x^(-11/3+1/3+3) = x^7
k)jeg går ud fra der står,
(x^0,1)*(x^(1,1+2))^4,3
igen potensregler
f(x)=(x^0,1)*x^(3,1*4,3)=(x^0,1)*(x^13,33)=x^13,43=x^(1343/100)
j)brug potens regneregler og saml x'er potenserne.
x^(-11/3)*x^(1/3)*x^3=x^(-11/3+1/3+3) = x^7
k)jeg går ud fra der står,
(x^0,1)*(x^(1,1+2))^4,3
igen potensregler
f(x)=(x^0,1)*x^(3,1*4,3)=(x^0,1)*(x^13,33)=x^13,43=x^(1343/100)
Skriv et svar til: Stamfunktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
