Matematik

Mål?

23. oktober 2011 af Hansen26 (Slettet)

Hvis man skal lave en træ kasse på f.eks 150 liter,  hvordan finder man så ud af; hvor høj, bred og dyb den skal være?


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. oktober 2011 af SuneChr

Benyt, at rumfanget V af en kasse er       V  =  længde·bredde·højde

Du er for så vidt frit stillet, hvor store sider du vil have, blot produktet er det ønskede rumfang.

Er rumfanget angivet i liter = dm3 er det praktisk at benævne alle siderne i dm.

Opløs f.eks. 150 i primfaktorer:   150  =  2·3·52

Skal kassen være lige lang på alle sider, bliver det en terning med sidelængden  3√ V


Skriv et svar til: Mål?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.