Matematik

Problemregning hjæælp

23. oktober 2011 af Marianne271 (Slettet)

Har brug for hjælp til den aller sidste opgave i problemregningen...

altså "beregn dysens diameter når vandforbruget er 24 m3 pr. time og vandtrykket er 4 atm.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvor ser du i det opgavesæt en opgave, der bare minder lidt om det spørgsmål?


Svar #2
23. oktober 2011 af Marianne271 (Slettet)

Nåår undskyld troede hele problemregningen stod der men det var kun side 1 og 2..

Men for at beregne vandforbruget bruges denne ligning V= 0,03 x d2 x kvadraroden af a

V er vandforbruget i m3 pr. time

d er dysens diameter i millimeter

a er vandforbruget, målt i atmosfære (atm)

eller

når vandtrykket er 6,25 atm, kan ligningen omformes til:

V = 0,075 x d2

måske kan det bruges, til at beregne dysens diameter når vandforbruget er 24 m3 pr. time og vandtrykket er 4 atm.

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

V= 0,03 x d2 x kvadraroden af a

V er vandforbruget i m3 pr. time  24 m3 pr time

d er dysens diameter i millimeter  d mm

a er vandforbruget, målt i atmosfære (atm) 4 atm

indsætter i formelen

24 = 0,03 * d2 *√ 4

24=0,06 d2

d2 =24/0,06 = 400

d = ± 20 hvor den negative værdi kasseres

diameteren er 20 mm


Svar #4
24. oktober 2011 af Marianne271 (Slettet)

Er det en ligning...

Men forstår ikke hvad der sker her..

24 = 0,03 * d2 *√ 4

24=0,06 d2

d2 =24/0,06 = 400
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er noget vrøvl at kalde a for vandforbruget, når V er vandforbruget. Størrelsen a er vandtrykket i atm.

Man har ifølge din formel

V = 0,03·d2·√a

og man får givet V og a og skal så beregne d, så man isolerer d af ligningen til først

d2 = V/(0,03·√a) .

Man indsætter V = 24m3 og a = 4atm , og finder

d2 = 24/(0,03·√4) = 24/(0,03·2) = 2400/6 = 400 ,

hvorfor

d = √400 = 20mm

 

 


Svar #6
24. oktober 2011 af Marianne271 (Slettet)

Ved udregningen hvad skal jeg så helt præcis skrive...

Bliver lidt forvirret...


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du skal vel forklare, hvordan du regner dig frem til resultatet. Du har fået en forklaring i #3 og i #5 .


Skriv et svar til: Problemregning hjæælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.