Matematik

differentialregning - hjælp :i

24. oktober 2011 af Altdetder (Slettet)

Hej alle, jeg er gået lidt i stå ved denne opgave. Håber I vil hjælpe.

Betragt funktionen med forskrift
f(x)=8·x^2-32·x+4

Find ved håndkraft differentialkvotienten f’(x) af funktionen
Bestem ved håndkraft f’(0) og f’(3).
Løs ved håndkraft ligningen f’(x’) = 0.
Hvad betyder det for grafen at f’(x) = 0?

 

TAK PÅ FORHÅND


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2011 af PeterValberg

til bestemmelse af f'(x) brug regnereglen:

(pxn)' = p·n·xn-1

hvor p og n er tal

f'(x) = (8x2-32x+4)' = 16x -32    (idet k'=0)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
24. oktober 2011 af Altdetder (Slettet)

Okay, mange tak! men er stadig lidt lost i Bestem ved håndkraft f’(0) og f’(3) &
Løs ved håndkraft ligningen f’(x’) = 0. skal man bruge tretrinsreglen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Indsæt x = 0 og x = 3 i forskriften for f'(x) .

Løs ligningen f'(x) = 0. Benyt den fundne forskrift for f'(x) til at opstille ligningen. Det er en lineær ligning.


Skriv et svar til: differentialregning - hjælp :i

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.