Matematik

svær 1.gradsligninger

24. oktober 2011 af Ras111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, skal komme med nogle eksempler på nogle "svære" 1 grads lininger, nogen som kan hjælpe mig lidt? min fantasi er ikke så god :)

bare fyr løs!


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2011 af Andreww (Slettet)

Tænk på de forskellige regneoperationer og prøv at lav en ligning.

Du kan frit benytte √, ln(x), ax, xa, brøker  osv...


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

# 1

Hov - hey - der blev sagt "førstegradsligninger" - !


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. oktober 2011 af SuneChr

En førstegradsligning kan skrives på forskellige måder:

y  =  a·x + b

a·x + b·y  =  c

x/a + y/ =  1

Optræder også i flere variable:    a·x + b·y + c·z = d

Fælles for alle skrivemåder er, at x og y optræder i potensen 1, hvor eksponenten 1 normalt ikke skrives.

I alle skrivemåderne kan x eller y isoleres uden vanskelighed.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2011 af Andreww (Slettet)

#2 - Hovsa! Der havde jeg vist hovedet under armen. Jeg beklager!


Svar #5
24. oktober 2011 af Ras111 (Slettet)

ledte sådan set mere efter nogle eksempler :D


Svar #6
24. oktober 2011 af Ras111 (Slettet)

når der står 5^x er det så også en første grads liniing?


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. oktober 2011 af SuneChr

# 6     y = 5er ingen 1.gr. ligning men en eksponentialfunktion (ligning).

Her er et eksempel på en 1.gr. ligning:

En godstransport koster  27,53 kr pr. kørt km plus en grundtakst på 973,46 kr

Opstil en ligning, der viser prisen for transport af gods.

Kald den samlede pris i kr for y og antal kørte km for x.

Vi får da:            y  =  27,53·x + 973,46        som er en førstegradsligning i x og y.

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

Ni^x -

Jeg mener

nej


Svar #9
24. oktober 2011 af Ras111 (Slettet)

hvordan laver man så en første grads lining svær????? kom med et eks :D


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. oktober 2011 af Walras

Det kommer vel an på, hvad du synes er en svær førstegradsligning. Du kan prøve med

28/(6+x)+3=1/4*[4-2x/(6+x)]

Den er vel ikke svær, men den kan nok volde selv de fleste gymnasieelever problemer.

En anden ligning kunne være

5√(x2)+1=8x-1/x-1, x>0

der heller ikke burde være svær at udregne, men som måske virker en smule sværtmedgørlig ved første øjekast.


Skriv et svar til: svær 1.gradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.