Matematik

Løsning af ligning

24. oktober 2011 af prutprut (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

skal udregne denne ligning og kan ikke huske hvordan man gør når det er med en kvadratrod?

√x-2=3

Håber i kan hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2011 af Kvadratrod (Slettet)

Kvadratroden kan opløftes i anden for at få den væk

√x-2=3

x-2 = 32

osv...

 

 


Svar #2
24. oktober 2011 af prutprut (Slettet)

Mange tak :)!

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2011 af Metzschjensen (Slettet)

Man siger:

√x-2=3

√x=5

det vil sige at kvadratroden af et eller andet 5 er 5. måden man så løser ligning på er ved at gøre det modsatte af kvadratrod på begge sider af = tegnet, som er anden potens

√x^2 = 5^2

x=25

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

# 1 er ikke korrekt.

√x - 2 = 3

√x = 5

x = 25


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2011 af Andreww (Slettet)

#1 - Det er forkert.

 

√x-2=3

√x=3+2

x=(3+2)2

x=25


Svar #6
24. oktober 2011 af prutprut (Slettet)

ja okay. Tak for rettelsen :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. oktober 2011 af Kvadratrod (Slettet)

#4 og #5

Jeg troede sådan set bare, at det var x-2, som var under kvadratroden...


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

- Hvilket endnu en gang understreger nødvendigheden af at bruge parenteser på SP !


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. oktober 2011 af Kvadratrod (Slettet)

#8

Det har du helt ret i ;) - dum fejl fra mig.


Skriv et svar til: Løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.