Matematik

Procent - nedfald

24. oktober 2011 af matematiklytter (Slettet)

Hej..

Antallet af fastnettelefoner falder med 13 % om året.

Hvor mange procent er antallet faldet med på 10 år?

Jeg er lost igen, kunne godt bruge en forklaring, hvis nogle har en ;-)

På forhånd tak!


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. oktober 2011 af WHiP (Slettet)

(1-r)n hvor r er rentefoden og n er antal år.


Svar #2
24. oktober 2011 af matematiklytter (Slettet)

så 0,8710 * 100 = 24.84 % .... det giver ikke rigtig noget mening? :S

 

eller er det bare, at sige 13 % * 10 år, så det er faldet med 130 % på de 10 år??


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke faldet med 130%; så ville der jo ikke være nogen fastnetstelefoner tilbage efter 7-8 år.

Man skal beregne faldet i % som

[1 - (1 - 0,13)10 ] · 100%

De 0,8710 angiver brøkdelen af telefoner, der er tilbage.


Svar #4
24. oktober 2011 af matematiklytter (Slettet)

Hmm, kan stadig ikke se et sammenhæng.


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Efter 10 år er der 0,8710 som brøkdel tilbage af det oprindelige antal telefoner

Faldet på 10 år er så

1 - 0,8710 = 0,7516 = 75,16%


Svar #6
24. oktober 2011 af matematiklytter (Slettet)

Tak! Tak for forklaringen!


Skriv et svar til: Procent - nedfald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.