Matematik

Eksponentiel?

25. oktober 2011 af prutprut (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Denne opgave kan jeg slet ikke kringle! men det er også fordi jeg ikke kan finde ud af eksponentiel funktion.

Så håber der er en der kan hjælpe mig med at forstå det bedre :)

 

Vedhæftet fil: GRAF2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2011 af PeterValberg

Da der er tale om en fast årlig (forventet) procentvis udvikling, er det en eksponentiel funktion,
som følger modellen:

f(x) = b·ax = b·(1+r)x

hvor vækstraten r = p[%]/100  

Sverige ( i mio individer):   s(x) = 9,348·(1+ 0,3/100)  = 9,348·(1+0,003)x = 9,348·1,003x

Ungarn (i mio. individer):   u(x) = 10,014·(1+(-0,3/100))x = 10,014·(1-0,003)x = 10,014·0,997x

for begge tilfælde gælder, at x er antal år efter 2009

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
25. oktober 2011 af prutprut (Slettet)

i udregningen af ungarn har du opløftet x men ikke i sverige's udregning? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2011 af PeterValberg

#2 ups, det er en "smutter", der mangler simpelthen et opløftet x i begyndelsen mht Sverige :-)
men den er da med i resten af beregningen

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
25. oktober 2011 af prutprut (Slettet)

jep det er den :)

mange tak tror jeg forstår det nu :)


Skriv et svar til: Eksponentiel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.