Matematik

Procent

25. oktober 2011 af matematiklytter (Slettet)

Hej!

Vores lærer har stillede os denne opgave til i morgen, men jeg er lidt lost.

Bestanden af andefugle i Sivkær Plantage voksede i tre år med 6 % om året. Herefter faldt den i et enkelt år med 11 %, hvorefter den i det femte år voksede med 8 %.

a. Beregn den gennemsnitlige procentvise årlige vækst i bestanden af andefugle

er det så bare p5 = ((1,06 * 1,06 * 1,06 * 0,89 * 1,08)1/5 -1) * 100% ???

b. Hvor mange procent sted bestanden i løbet af de fem år?

der er jeg helt lost :SS

 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2011 af mathon

 

                 1+r5 = 1,063·* 0,89 * 1,08 = 1,4448

                  r5 = p5·10-2 = 0,4448

                  p5 = 44,48%

 

Bestanden af andefugle i Sivkær Plantage voksede i de nævnte fem år med 44,48%


Svar #2
25. oktober 2011 af matematiklytter (Slettet)

:S


Svar #3
25. oktober 2011 af matematiklytter (Slettet)

Nærmere forklaring, tak..


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2011 af mathon

korrektion af tastfejl i #1


 

                 1+r5 = 1,063·* 0,89 * 1,08 = 1,1448

                  r5 = p5·10-2 = 0,1448

                  p5 = 14,48%

 

Bestanden af andefugle i Sivkær Plantage voksede i de nævnte fem år med 14,48%


Skriv et svar til: Procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.