Kemi

Reaktionskinetik

25. oktober 2011 af elissa92

Håber, jeg kan få hjælp.

Ved høje temperaturer reagerer nitrogenmonooxid med dihydrogen efter reaktionsskemaet:

2NO(g) + 2H2(g) --> N2(g) + 2H2O(g)

Reaktionen er af første orden mht. H2 og af anden orden mht. NO.

Opskriv hastighedsudtrykket for reaktionen, og angiv den samlede orden for reaktionen.

Jeg har gjort det på følgende måde:

v = k * [NO]2+2 * [H2]2+1

v = k * [NO]4 * [H2]3

Er det korrekt?

Jeg kan ikke finde ud af at angive den samlede orden for reaktionen - hvordan gør jeg? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2011 af Slayer (Slettet)

Hastighedsudtrykket,

v= k * [NO]2*[H2]1

Sammenlagt er reaktionsordenen 2+1.


Svar #2
25. oktober 2011 af elissa92

Okay, men hvad gør jeg så, når der står 2NO og 2H2O

Skal jeg ikke tage 2 tallene i betragtning?


Skriv et svar til: Reaktionskinetik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.