Matematik

Decimaltal til procent og brøk

25. oktober 2011 af dittesjørgensen (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej alle..

Jeg håber I kan hjælpe mig,

Jeg skal fremlægge for klassen i morgen om decimaltal, og jeg har stort set alt, MEN jeg mangler at forklare hvordan man regner fra decimaltal til brøk og decimaltal til procent ...
Jeg kan simpelthen ikke huske hvordan det regnes !!!

Jeg håber I kan hjælpe mig hurtigst muligt.


På forhånd tak !

Mvh. Ditte


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2011 af mathon

en brøk er jo en ikke gennemført division

                       1/7 = 1,00000 : 7 ≈ 0,01429 (med 5 dec.)     uendelig devimalbrøk

                       2/5 = 2,00 : 5 = 0,4 endlig decimalbrøk

               procent = decimalbrøk gange 100

                       0,3278 = 32,78%

 


Svar #2
25. oktober 2011 af dittesjørgensen (Slettet)

Okay, tak ! :)


Skriv et svar til: Decimaltal til procent og brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.