Matematik

kugle og kasse

25. oktober 2011 af 123434 (Slettet)

Hvor meget fylder en kugle(100cm i diameter) i en kasse 1m^3?

Jeg har sat pi til 3.

Rumfang af kuglen 4/3*3*50^3=500000cm^3

1m^3=1000000cm^3

Fylder kuglen ikke halvdelen af kassen?

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er vel nemmere at regne kuglens rumfang i m3 . Hvis man regner så goft, at man approksimerer π med 3, får man

Vkugle = (4π/3)·r3 ≈ 4r3 = 4·(0,5m)3 = (1/2)m3

og det er jo netop det halve af kassens rumfang.


Svar #2
25. oktober 2011 af 123434 (Slettet)

Ok,så har jeg regnet rigtigt.

Tak for svar.Fortsæt god dag.


Skriv et svar til: kugle og kasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.