Matematik

Procent

25. oktober 2011 af matematiklytter (Slettet)

En vare steg et år med 4 %, det næste år faldt den med 6 %, og det tredje år steg den med 11 %

a. Beregn den gennesnitlige stigning over de tre år.

p3 = ((1,04 * 0,94 * 1,11)1/3 - 1) * 100 % = 2,76 %  er dette korrekt???

b = Hvor mange procent sted prisen i alt?

Hvad skal jeg her??

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) er korrekt.

Svaret i b) drejer sig om den samlede procentuelle stigning, dvs

(1,04·0,94·1,11 - 1)·100%


Skriv et svar til: Procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.