Kemi

Titrering

26. oktober 2011 af NillePed (Slettet)

En KOH-opløsning anvendes til titrering af en svovlsyre-opløsning. Der titreres hver gang på 15,00 mL svovlsyre-opløsning.

forbrugt KOH  (mL)
0,2034M
1 13,86
2 13,94
3 13,93

1. Opskriv reaktionsskemaet for reaktionen

2. Beregn konc. af svovlsyre

3. Beregn RSD%

 

Hej alle. Sidder lidt fast her.

Nr 1 kan jeg godt finde ud af, men 2 og 3 kan jeg ikke. Nogen der kender en formel til 2'eren, og om hvordan man regner RSD ud?

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2011 af Angsumalin (Slettet)

Har du en reaktionen mellem KOH og SO2.

under teori eller noget?


Svar #2
26. oktober 2011 af NillePed (Slettet)

Under teori ? Hvad mener du?


Svar #3
26. oktober 2011 af NillePed (Slettet)

Jeg har prøvet lidt selv.

 

1) Opskriv reaktionsskemaet for reaktionen

2KOH + H2SO4 ? K2SO4 + 2H2O

2) Beregn konc. af svovlsyre. Antag at konc. er 0,2034 M

n = c * V
0,2034 M * 0,015mL = 0,003051 M

3) Beregn RSD%

???


Feedback? :P


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. januar 2013 af mathon

2)

            svovlsyrekoncentration ved tirering


                                                  titrand                         titrator     
                                                  H2SO4                             KOH           

                                              (0,015 L) • c       =     (1/2) • Vtitrator • (0,2034 M)

                                                          
                                                                      c =  (6,78 mol·L-2) • Vtitrator


                                                                                        c =  (6,78 mol·L-2) • (0,01386 L) = 0,09397 M                                                                                         c =  (6,78 mol·L-2) • (0,01394 L) = 0,09451 M
                                                                                        c =  (6,78 mol·L-2) • (0,01393 L) = 0,09445 M
                                                       

                                                                

                                             


Skriv et svar til: Titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.