Kemi

Reaktionskinetik

26. oktober 2011 af elissa92

Håber virkelig, jeg kan få hjælp.


Bestem hastighedskonstanten for følgende reaktion:


2NO(g) + 2 H2(g) --> N2(g) + 2H2O(g)
Reaktionen er af første orden mht. H2 og af anden orden mht. NO
[NO] = 5,9*10-4 M
[H2] = 2,2 * 10-4 M
v = 4,1 * 10-8 M * s-1
Jeg bruger følgende formel:
v = k * [NO]2 * [H2]1
Så får jeg
4,1 * 10-8 = k * (5,9*10-4)2 * 2,2 * 10

Er det rigtigt? Skal jeg ikke tage hensyn til at der står 2NO og 2H2 ??


Skriv et svar til: Reaktionskinetik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.