Matematik

Reducer. HJÆLP!!!

27. oktober 2011 af MathildeEgelund (Slettet) - Niveau: 8. klasse

9x+14-(x+8)

Forstår den ikke rigtigt??


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. oktober 2011 af WHiP (Slettet)

Var det ikke en ide at prøve selv først? Der går knap 5 min. før du opretter et nyt spørgsmål.


Brugbart svar (2)

Svar #2
27. oktober 2011 af Saim (Slettet)

få fjernet parantesen først så skulle den ikke være så svær

 


Svar #3
27. oktober 2011 af MathildeEgelund (Slettet)

Har prøvet men kan ikke finde frem til det rigtige svar. Jeg leder bare efter en forklaring ikke et svar


Brugbart svar (2)

Svar #4
27. oktober 2011 af PeterValberg

9x + 14 - (x + 8) =         hæv parentesen først, bemærk minusparentes, skift fortegn på alle led i parentes
9x + 14 - x - 8 =           reducér udtrykket
9x - x + 14 - 8 =
8x + 6                            facit :-)

nemt (når man ved hvordan)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
27. oktober 2011 af MathildeEgelund (Slettet)

Når på den måde! Tusind tak :-)


Svar #6
27. oktober 2011 af MathildeEgelund (Slettet)

Men hvad gør man så når der er gange foran paranteserne?


Brugbart svar (3)

Svar #7
27. oktober 2011 af PeterValberg

#6 så ganger man ind i parentesen først og hæver den bagefter :-)

eksempel:

5(x +8) = 5x + 40

-7(3 - x) = -(21- 7x) = -21 +7x = 7x -21

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Reducer. HJÆLP!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.