Matematik

Massefylde

29. oktober 2011 af bocawas (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Spørgsmålet lyder således: Et menneske har en massefylde på ca. 1,06 kg/dm^3. Anders vejer 50 kg. Hvor stor en del af sabelkassen fylder Anders, når sabelkassen har et rumfang på 330336 cm^3? På forhånd tak :-)

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2011 af mathon

Anders fylder
                               V = m/mf  =  (50 kg) / (1,06 kg/dm3) = 47,1698 dm3 

                               sabelkassen har et rumfang på 330,336 dm3


Svar #2
29. oktober 2011 af bocawas (Slettet)

Hvorfor dividerer du 330336 med 1000 for at finde frem til dm^3? Og hvor stor en del af sabelkassen fylder Anders så?

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2011 af mathon

     beregn selv
                                  47,1698 dm3 i procent af 330,336 dm3

               


Svar #4
30. oktober 2011 af bocawas (Slettet)

330,336*47,1698/100 = 155,8188 % Så Anders fylder altså 155,8188 % af sabelkassen?

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2011 af mathon

 

                                             1% af sabelkassens volumen er 3,30336 dm3

Anders fylder i procent
                                              ((47,1698 dm3) / (3,30336 dm3))·1% ≈14,3%


Svar #6
30. oktober 2011 af bocawas (Slettet)

Tak for hjælpen :-)

Skriv et svar til: Massefylde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.