Matematik

Procentregning. HJÆLP!!!

30. oktober 2011 af MathildeEgelund (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Forstår ikke rigtigt hvordan man kan regne sig frem til svaret .. Så det ville være dejligt hvis nogen kunne hjælpe (ikke give et svar), men måske vise en måde man kunne regne det ud på.

Spørgsmålet lyder sådan:

- Hvor mange procent voksede Esbjergs befolkning gennemsnitligt om året fra 1868-1901

Hvis der i 1868 startede med at være 33 indbyggere

Og 13.000 indbyggere i 1901 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. oktober 2011 af emilie1223 (Slettet)

Du skal gange 13.000 indbyggere med 33 & DERFRA DIVIDER DET MED HUNDREDE ! og det du når frem til skal du trække det fra med 1901 ! På forånd


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

Det er renteformlen, det handler om
 

Det svarer nemlig til, at du sætter 33 kr i banken i år 0 og de er vokset til 13000 kr i år 33.
 

K(33) = K(0) * (1+r)^n
 

13000 = 33 * (1+r)^33
 

(1+r)^33 = 13000/33
 

1+r = (13000/33)^(1/33)
 

r =  (13000/33)^(1/33) - 1
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

- Til sidst skal du lige gange med 100 for at få resultatet i %

# 1 er ikke korrekt


Skriv et svar til: Procentregning. HJÆLP!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.