Matematik

Andengradsligning

30. oktober 2011 af Bette02 (Slettet)

Find rødderne til andengradspolynomiet f(x)=2x^2+3x-2

Skriv det på faktoriseret form?


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

Find rødderne ved at løse f(x) = 0 .

Den faktoriserede form kan så skrives

f(x) = a·(x - r1)·(x - r2) ,

hvor r1 og r2 er rødderne.


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Rødderne bestemmes ved først at beregne diskriminanten og dernæst benytte rodformlen. Har man bestemt rødderne r1 og r2, kan polynomiet faktoriseres på formen

f(x) = a·(x - r1)·(x - r2)


Svar #3
30. oktober 2011 af Bette02 (Slettet)

I dette tilfælde er der ingen rødder. D er minus 


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. oktober 2011 af AskTheAfghan

Der er rødder. Hvad skal du bruge D til, når du skal faktorisere? Mit gæt: f(x) = (x + 2)·(2x - 1)


Svar #5
30. oktober 2011 af Bette02 (Slettet)

jeg skal jo først udregne diskriminaten? 


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. oktober 2011 af AskTheAfghan

#5

D = b2 - 4ac = 32 - 4·2·(-2) = 25


Svar #7
30. oktober 2011 af Bette02 (Slettet)

Årh! sorry :)


Svar #8
30. oktober 2011 af Bette02 (Slettet)

f(x) = (x + 2)·(2x - 1)

Hvordan kom du frem til dette?


Brugbart svar (1)

Svar #9
30. oktober 2011 af AskTheAfghan

f(x) = (x + 2)·(2x - 1) = (x + 2)·(x - (1/2))

                                                    ^^ (divideres med 2)

Jeg gættede blot.


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.