Matematik

Problemregning

30. oktober 2011 af maja3538 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

:) hej alle sammen :)

Har virkelig brug for hjælp til disse opgaver.. har kigget på dem i lang tid nu og ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre .. :(

 

Ydre diameter 1,8 m og indre diameter 1,5 m (bredde 0,45 m).

Opgaven lyder:

1. Beregn hjulets tykkelse

2. Vis, at hjulets rumfang er 0,35 m3.

3. Beregn vægten af granithjulen (massefylden på granitten er 2,7 g/cm3.

 

Plzz vær sød at hjælp mig .. :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2011 af AskTheAfghan

1. Y - I

2. VY - VI

3. (VY - VI)·(100-3)·2.7g


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

1. Hjulets tykkelse er forskellen mellem hjulets ydre radius og dets indre radius.

2. Hjulets rumfang findes som forskellen mellem to cylindres rumfang.

3. Gang det fundne rumfang med massefylden.


Svar #3
30. oktober 2011 af maja3538 (Slettet)

Okay ... vil det så siget at først skal jeg sige V= pi * h * (R^2 - r^2) ???

 


Svar #4
30. oktober 2011 af maja3538 (Slettet)

Til svar 1... hvad er 

1. Y - I

2. VY - VI

3. (VY - VI)·(100-3)·2.7g  ???

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. oktober 2011 af AskTheAfghan

#3 Ja, det kan du sagtens. Det gælder kun for rumfanget af en cirkelring.

#4 1) Ydre minus Indre. 2) Volumen af Ydre minus Volumen af Indre. 3) Rumfanget i opg. 2 skal divideres med 1003 for at omskrive det til kubik cm og ganges med massefylden (glemte at skrive 2.7 g/cm3)

Eller se #2 for en bedre forklaring.


Svar #6
30. oktober 2011 af maja3538 (Slettet)

hvad er Volumen af indre og ydre ?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. oktober 2011 af AskTheAfghan

2) V = π·r2 · b          , hvor b = bredde

VRing = VY - VI


Svar #8
30. oktober 2011 af maja3538 (Slettet)

Er massefylden (0,35 m3) · (2700 kg/m3) :D ?

 


Svar #9
30. oktober 2011 af maja3538 (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #10
30. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Massefylden er oplyst i opgaven

(massefylden på granitten er 2,7 g/cm3)


Brugbart svar (0)

Svar #11
30. oktober 2011 af inddd (Slettet)

(1,8 - 1,5) : 2 = 1,57 m


Brugbart svar (0)

Svar #12
31. oktober 2011 af 123434 (Slettet)

11#0,9m-0,75m=0,25m


Svar #13
31. oktober 2011 af maja3538 (Slettet)

Jeg forstår ikke hvodan jeg finder volumen af indre og volumen af ydre ..... ? Nogle der gider forklare mig det så jeg forstår??


Brugbart svar (0)

Svar #14
31. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#13

Hjulet har form af en (ydre) granitcylinder med et indre cylinderformet hul. Man beregner rumfanget af hele den ydre cylinder og trækker så rumfanget af det indre cylinderformede hul fra for at få rumfanget af selve granithjulet.


Svar #15
31. oktober 2011 af maja3538 (Slettet)

Ja.. Men hvordan skal man stille det op ? 


Svar #16
31. oktober 2011 af maja3538 (Slettet)

??    


Brugbart svar (1)

Svar #17
31. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#15

Det er blevet stillet op i ord og formler flere gang ovenfor:

V = π·h·rydre2 - π·h·rindre2 = π·h·(rydre2 - rindre2)


Svar #18
31. oktober 2011 af maja3538 (Slettet)

V = π·h·rydre2 - π·h·rindre2 =                                  HVad er det du gør til sidst ?? =   π·h·(rydre2 - rindre2)


Brugbart svar (0)

Svar #19
31. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#18

Jeg sætter den fælles faktor π·h uden for en parentes.


Svar #20
31. oktober 2011 af maja3538 (Slettet)

Det giver jo 1,399 Og ikke 0,35 ??????


Forrige 1 2 Næste

Der er 30 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.