Kemi

Saltsyre = Klorbrinte??

05. juni 2005 af ChaRmE_RosE (Slettet)
Hej Allesammen!...

Skal op i Fysik/kemi (FSA) her på torsdag, men blev lidt forvirret, da jeg læste syre/base!

Jeg mener, at HCl er den kemiske formel for saltsyre, men ifølge min opslagsbog om kemiske og fysiske tabeller, bliver HCl betegnet som "klorbrinte".
Ja, jeg ved at saltsyre er en opløsning af klorbrinte i vand, men det virker lidt forvirrende, synes jeg.

- Er saltsyre/HCl det samme som klorbrinte, eller hvad??

- På forhånd tak!...
MVH. ChaRmE_RosE

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2005 af P3X-018 (Slettet)

Yep det er det samme. Ligeom nogen kalder vand for brintogilte (eller noget).

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2005 af frodo (Slettet)

der er forhåbentlig ikke nogen, der kalder vand for brintoverilte, da det bestemt ikke er det samme..

vand: H2O
brintoverilte: H2O2 = cellegift

Men eg vil også tro, at klorbrinte er det samme som HCl eller saltsyre.. Hvilken ved jeg ikke, men hælder til førstnævnte
saltsyre er en vandig opløsning af HCl

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2005 af P3X-018 (Slettet)

Når ja selvfølgelig, det er H2O2, du har ret frodo ^^

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. juni 2005 af KemiKasper (Slettet)

Chlorbrinte ER HCl på samme måde som svovlbrinte er H2S.

Svar #5
06. juni 2005 af ChaRmE_RosE (Slettet)

Tak for svarene, venner!

Nu ved jeg, at saltsyre er det samme som klorbrinte!...

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. juni 2005 af frodo (Slettet)

ikke helt. saltsyre er den vandige opløsning af HCl(=klorbrinte)

Skriv et svar til: Saltsyre = Klorbrinte??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.