Matematik

find a og beregn..

30. oktober 2011 af Ultraviolet (Slettet)

Hej

 v = 4*a+5b

så a må være a= (v-5b)/4

v,b og a er vektorer!

men hvordan finder jeg så produktet af a og v? De skal jo være vektorer før jeg kan gøre det.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

Hvis du vil have hjælp bliver du nød til at skrive hele den oprindelige opgavetekst, ellers kan vi ikke hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Du skriver jo selv, at v, b, og a er vektorer. Så har man

av = (|v|2 - 5bv)/4


Svar #3
01. november 2011 af Ultraviolet (Slettet)

Det er denne ophave (jf.vedhæftet doc.)

Vedhæftet fil:opgave2.docx

Brugbart svar (1)

Svar #4
01. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, du udelod jo halvdelen af opgaven. Men hvorfor ikke bare skrive opgaveteksten her, så vi ikke skal rode med .docx filer, som mange ikke kan åbne. Den kommer så her, så folk kan ignorere den vedhæftede fil.

Om to vektorer a og b gælder, at |a| = 7, |b| = 3, og ab = 2 .

Man har først skullet beregne længden af projektionen af ab (men det spørger du ikke om her).

Dernæst er en vektor v bestemt ved v = 4a + 5b , og man skal dels beregne av og |v| .

Vi har så

av = a•(4a + 5b) = 4|a|2 + 5ab = 4·72 + 5·2 = 196 + 10 = 206

Prøv nu, om du selv kan beregne |v| ud fra definitionen for |v| .


Svar #5
06. november 2011 af Ultraviolet (Slettet)

#4: men i opgaven står der at man skal gange vektorer sammen og ikke deres numeriske værdi, for der står a*v og ikke |a|*|v|. 

men jeg vil så prøve at udregne den numeriske værdi efter din fremgangsmåde

|v|= √((4*a)2+(5b)2) = √(1962+102)= 196,255


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, man skal først bestemme skalarproduktet av , og det er netop gjort i #4.

Din beregning for |v| er ikke korrekt, da vektorerne a og b ikke er ortogonale. Man finder

|v|2 = (4a + 5b)2 = 16|a|2 + 25|b|2 + 40ab = 16·72 + 25·32 + 40·2 = 1089 = 332 ,

hvorfor

|v| = 33


Skriv et svar til: find a og beregn..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.