Matematik

Omskrivning af hyperbel, hvor er fejlen

30. oktober 2011 af Cmpman (Slettet)

Hej, jeg har omskrevet følgende hyperbel. Men når jeg tegner den originale ligning ind i geograbra er hyperblen stående, og når jeg er kommet frem til mit endelige resultat er den liggende, hvor laver jeg fejlen. min omskrivning ser ud på følgende måde:

4x^2-5y^2-96x+656=0

4x^2-96x-5y^2=656

4(x-12)^2-576-5(y-0)^2=-656

4(x-12)^2 / 80 -5(y-0)^2 / 80 = -80

(x-12)^2/20-(y-0)^2/16=1

Hvor er fejlen, og hvordan skal det rigtigt gøres?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2011 af mette48 (Slettet)

4x^2-5y^2-96x+656=0

4x^2-96x-5y^2=656                       skal være -656

4(x-12)^2-576-5(y-0)^2=-656        læg først 576 til

4(x-12)^2 -5(y-0)^2 = -80              del derefter med -80

(x-12)2/(-20) + (y-0)2/16=1

sammenlign med din egen udregning


Skriv et svar til: Omskrivning af hyperbel, hvor er fejlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.