Matematik

Hjælp til brøk

31. oktober 2011 af Cichlid (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hvordan kan det være at: ((a/2)+(b/2))/3=((a/3)+(b/3))/2 Er nogen god forklaring på det? Det hænger sammen med et spørgsmål om gennemsnit som jeg har stillet før

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2011 af mathon

     

                        ((a/2) + (b/2)) / 3  = ((a+b)/2) / 3 = (a+b)/6


Svar #2
31. oktober 2011 af Cichlid (Slettet)

Okay. Er det derfor at det er ligegyldigt om man taget et gennemsnit af a og b før man lave udregningen?

Svar #3
31. oktober 2011 af Cichlid (Slettet)

Eller giver jeg ingen mening?

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2011 af Ec0di (Slettet)

det er fordi om du dividerer med 2 inden i begge parenteser ((a/2)+(b/2))/3 eller uden for begge ((a/3)+(b/3))/2

giver det samme, ligesom 1/2/3=1/3/2=1/6


Svar #5
31. oktober 2011 af Cichlid (Slettet)


Skriv et svar til: Hjælp til brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.