Fysik

Omregning J til MeV + Q-værdi

31. oktober 2011 af anonym1996 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude. 

Jeg har et problem. Jeg er i gang med en opgave, hvor jeg skal beregne en Q-værdi af en reaktion. Jeg har fundet forskellen i masse, og har omregnet den til energi vha. Einstein formel E= m*c^2                                                                   Jeg får energien i joule, men jeg vil gerne have den i MeV. 

Mit spørgsmål er derfor, hvordan omregner jeg J til MeV?

Et andet spørgsmål er, at jeg har problemer med det her kernefysik, hvad gør jeg galt?  

-?m = ((89,8887379 u + 143,91151 u) - 235,999568 u) * 1,660*10^-27 kg = -3,65087137*10^-27 kg

-?E = -3,65087137*10^-27 kg * 299792458 m/s = -1.0945037*10^-18 J


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2011 af raeo (Slettet)

Brug denne omregner, kig under Energi og Arbejde og indsæt tal, (og omregn eV til MeV) :)

http://www.peters1.dk/webtools/conversion.php


Brugbart svar (2)

Svar #2
31. oktober 2011 af mathon

                                     

                                        1 J = 6,24151·1012 MeV

                                        1 MeV = 1,60218·10-13 J


Svar #3
31. oktober 2011 af anonym1996 (Slettet)

#2+1

Tak for svaret, men jeg har stadig problemer med opgaven. 

Forskellen i masse beskrives sådan: 

-?m = (89,8887379 u + 143,91151 u + 2*1,0087u) - 235,999568 u = -0,1819201 u

-0,1819201u*1,660*10^-27 = -3,01987366*10^-25 kg

Omregning til energi vha. Q-værdi.

-3,01987366*10^-25 kg * 299792458 m/s = 2,71412709*10^-8 J

Omregning til MeV. 

2,71412709*10^-8 J * 6,24151·10^12 = 402,514 MeV. 

Er dette rigtigt? 

Hvis jeg beregner Energien ved bare at omregne units til MeV så burde det se sådan her ud: 

1u = 931,5 MeV

0,1819201u * 931,5 = 169,458573 MeV

Nogen der gider hjælpe? 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. oktober 2011 af mathon

på opfordring:

                  1 u ≡ 931,494 MeV

                   0,1819201 u (0,1819201 u) · (931,494 MeV/u) = 169,458 MeV


Svar #5
31. oktober 2011 af anonym1996 (Slettet)

#4 Hvad er det så jeg har gjort forkert i mine første udregninger? 


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. november 2011 af mathon

     omregningen er
                                      ΔE = Δm·c2

    1)  omregning fra u til kg er  forkert

    2)  du har i din udregning glemt eksponent 2

..........

   Δm = (0,1819201u) · (1,66054·10-27 kg/u) = 3,02086·10-28 kg

   ΔE = (3,02086·10-28 kg) ·(2,99792·108 m/s)2 = 2,71501·10-11 J

   omregning:
                        ΔE = (2,71501·10-11 J) · (6,24151·1012 MeV / J) = 169,458 MeV


Svar #7
01. november 2011 af anonym1996 (Slettet)

Jeg takker dybt! 


Skriv et svar til: Omregning J til MeV + Q-værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.