Fysik

Harmoniske svingninger

31. oktober 2011 af yo_wassap_guys (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej .. Jeg mangler stærkt hjælp.. :)

Jeg sidder og laver en fysikrapport (se evt. side 5 i dette link http://www.kvuc.dk/log/file/pdf/labrap/fysA10.pdf)
 

Mit spørgsmål ligger i opgave 2: Dynamisk bestemmelse af fjederkonstanten.

Jeg har fundet en ligning y = 1,1283x efter af havde lavet perioden, T som funktion af kvadratrod(m)

Men jeg kan ikke se hvordan jeg får fundet k ved at bruger hældningskoefficienten og formlen
T  = 2*pi*kvadratrod(m/k) , hvor T er perioden (svingningstiden) , m er massen af loddet på fjederen og k er fjederkonstanten ...

kan nogen hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. oktober 2011 af peter lind

Brug at kvrod(m/k) = kvrod(m)/kvrod(k)


Svar #2
31. oktober 2011 af yo_wassap_guys (Slettet)

forkert ^

desværre .. har tjekket :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. oktober 2011 af mathon

    

                              T = (2π/√(k)) · √(m)

                              √(k) = (2π/T)·√(m) = ω·√(m)

                              k = ω2·m

 

                             

                             


Svar #4
31. oktober 2011 af yo_wassap_guys (Slettet)

hvad er w ?


Svar #5
31. oktober 2011 af yo_wassap_guys (Slettet)

mener ikke at dette -T = (2π/√(k)) · √(m) - trin er rigtigt ???


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. november 2011 af mathon

      

    ω er vinkelhastigheden

    T(m) = (2π/√(k)) · √(m)


Skriv et svar til: Harmoniske svingninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.