Matematik

Parabler og linjer

31. oktober 2011 af Santa77 (Slettet)

Hej :) Hvordan undersøger man om parablen og linjen skærer hinanden, og beregner koordinaterne til eventuelle skæringspunkter.?


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis parabelen er givet ved en forskrift f(x) , og den rette linie er givet ved en forskrift g(x) , finder man x-koordinaterne til de mulige skæringspunkter ved at løse ligningen f(x) = g(x) .


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du sætter de to funktionsforskrifter lig hinanden, og løser den fremkomne ligning.


Svar #3
31. oktober 2011 af Santa77 (Slettet)

Nåe ja selvfølgelig. Tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. oktober 2011 af KimT.T. (Slettet)

#1 

Og udregner 2.-koordinatet ved at løse enten f(x1) eller g(x1) hvor x1 er 1.-koordinaten til skæringspunktet og resultatet af ligningen f(x) = g(x) .  


Brugbart svar (1)

Svar #5
31. oktober 2011 af SuneChr

        Generelt har vi:

 Parabel:     y  =  ax2  +  bx  +  c

 Linje:          y  =  Ax  +  B

             ax2  +  bx  +  c  =  Ax  +  B   ⇔   ax2  +  (b - A)x  +  (c - B)  =  0

                                diskriminanten  d  =  (b - A) -  4a(c - B)

                hvoraf ses,

d < 0    ingen fælles punkter, parabel og linje

d = 0    netop ét punkt fælles,          "

d > 0    netop to punkter fælles,       "      .

 


Svar #6
31. oktober 2011 af Santa77 (Slettet)

Okay tak alle sammen :)


Skriv et svar til: Parabler og linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.