Kemi

H3O+ og pH i en opløsning

31. oktober 2011 af xxx1996 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven ser sådan her ud:

Nogle sted tilsætter myndighederne fluorid, F-, i drikkevandet for at mindske angreb af karies i tænder. Styrkekonstanten for flussyre, HF, Ks = 6,8*10^-4 M

Beregen H3O+ og pH i en 0,0034 M NaF - opløsning

Her er hvad jeg har lavet:

NaF --> Na+ + F-

c(NaF) = c(F-) = 0,0034 M

F- + H2O --> HF + OH-

Kv = Ks * Kb = 10^-14  = 6,8*10^-4 * Kb

Kb = 1,47*10^-11 M

Kb = [HF]*[OH-]/[F-] = x^2/0,0034-x

Men så får jeg x = -7,35 * 10^-12 M

Og det kan ikke passe at koncentrationen er negativ, håber på at der er nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2011 af mathon

   pKb = 14 - (-log(Ks)) = 14+log(6,6·10-4) = 10,82
   dvs svag base

   hvorfor
 

                         pOH = (1/2)·(pKb - log(cb)) = (1/2)·(10,82 - log(0,0034)) = 6,6

   ved 25ºC:

                         pH = 14 - pOH = 14 - 6,6 = 7,4


Skriv et svar til: H3O+ og pH i en opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.