Matematik

renteformlen

31. oktober 2011 af MarieHansen19 (Slettet)

Opgave 3 i 2005 var bevillingerne til forskning og uddannelse i et bestemt land 20 mia. det bliver besluttet at disse bevillinger skal stige med en fast årlig procent så de i 2020 når op på 60 mia

 

kender renteformlen, men ved ikke hvordan jeg skal plotte tallene ind :( help?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2011 af peter lind

Renteformlen giver i dette tilfælde 20*(1+r)15 = 60


Svar #2
31. oktober 2011 af MarieHansen19 (Slettet)

har ingen regnemaskine der kan regne det ud, kan du hjælpe? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du sidder ved en PC, som i sig selv er en stor regnemaskine. Windows har en indbygget lommeregner, og de fleste har adgang til Excel, eller man kan benytte google som lommeregner. Der er simpelthen ingen undskyldning for ikke at regne selv.


Svar #4
31. oktober 2011 af MarieHansen19 (Slettet)

lidt svært er det, hvis ikke man har helt styr på det, og ikke helt forstår hvordan man skal regne det ud da man ikke har r. ja man skal isolere men har fuldstændig glemt det hele. men dt er fair, du ikke vil.


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jeg gik ud fra, at du selv kunne isolere r af den formel.

(1+r)15 = 60/20 = 3 ,

1+r = 31/15

r = 31/15 - 1


Svar #6
31. oktober 2011 af MarieHansen19 (Slettet)

Tak skal du have!


Skriv et svar til: renteformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.