Matematik

Hjælp

01. november 2011 af Ahmad2010 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Sammenhængen mellem diameter og højde for visse amrikanske træer kan beskrives ved modellen.

y=2104*x0,631 (potentielle sammenhæng)

Hvor x (meter) er træets diameter 1,5 meter, og y (meter) er træets højde.

et bestemt træs diameter er over jorden vokser med 40%

a) Hvor mange procent højrer er dette træ blevet?

Jeg kan ikke finde ud af hvordan den løses heller ikke formulere den :(


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Beregn

( ( y(1,40x) - y(x) ) / y(x) ) · 100%


Svar #2
01. november 2011 af Ahmad2010 (Slettet)

fortod ikke helt :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ikke helt? Men næsten? Eller?

Udtrykket i #1 angiver den %, der spørges om i spm. a). Indsæt forskriften for y(x) = 2104·x0,631 til beregning af udtrykket.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2011 af mathon

                                    

                                             y2 / y1 = (x2/x1)0,631

                                             y2 / y1 = 1,400,631 = 1,23654

   som brøk                           (y2 - y1) / y1 = y2/y1  -  1 = 1,23654  - 1 = 0,23654

   i procent                            ((y2 - y1) / y1)·100% = 0,23654·100% ≈ 23,7%


Svar #5
01. november 2011 af Ahmad2010 (Slettet)

tak til jer :D


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.