Matematik

Bestem L af funktion af t

01. november 2011 af HvemkanMellekan (Slettet) - Niveau: A-niveau

se vedhæftet fil.

 

tak på forhånd. 

 

:-)

Vedhæftet fil: opg 6.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Udnyt, at differentialligningen er den logistiske differentialligning.


Svar #2
04. november 2011 af HvemkanMellekan (Slettet)

tak. det hjælp mig på vej. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2011 af mathon

a)

                            L = C·e-k·t + 100

hvoraf
                            0,4 = C·e-k·0 + 100  ⇔ C = -99,6
og
                            11 = -99,6·e-k·1 + 100 ⇔ k = 112526

                             L = -99,6·e-112526·t + 100


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2011 af mathon

b)
                             L = -99,6·e-112526·t + 100            

                             -99,6·e-112526·t = (L-100)         

                             e-112526·t = (100-L)/99,6

                             e112526·t = 99,6/(100-L)

                             112526·t = ln(99,6/(100-L))

                             t  =  ln(99,6/(100-L)) / 112526

                            


Skriv et svar til: Bestem L af funktion af t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.