Matematik

Spørgsmål ang. Dm og Vm

01. november 2011 af Burnee (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg står og skal angive definitionsmængden og værdimængden på en anden grads lignng. Hvordan angiver jeg ligningens Dm hvis jeg skal sige den intervaldet er fra 0 til uendelig DOG rører grafen aldrig 0 dvs krydser grafen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2011 af peter lind

Der kan ikke være tale om en ligning. Mener du ikke polynomium. Det med definitionsmængden er mellem 0 og uendelig lyder ikke sandsynlig. Kan vi ikke få den eksakte opgave.


Svar #2
01. november 2011 af Burnee (Slettet)

f(x)=168000*x^2

Hvad er Dm og Værdigmænden for sådan en ? den rammer jo aldrig 0 så kan man skrive Dm= [0;∞[ eller er det forkert


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Definitionsmængden Dm er mængden af de x, for hvilke funktionsudtrykket er defineret, dvs. mængden R af alle reelle tal, så Dm = R .

Værdimængden Vm er mængden af alle de tal, der kan være en funktionsværdi for f(x) . Det ses, at ethvert ikke-negativt tal kan være en funktionsværdi, så Vm = [0;∞[


Skriv et svar til: Spørgsmål ang. Dm og Vm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.