Matematik

Udregn X når man har Y

01. november 2011 af martin1977dk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa. Kan ikke lige få det til at vende rigtigt i hovedet. Jeg skal udregne x hvor y er 14, hvprdan er det lige jeg gør? Det er omvendt proportional, og der er eks. i forvejen. x=6 og y=10 og x=3 og Y=20.

Nogen bud derude :-)

 

Mvh.

 

Martin


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2011 af fafdsafasd (Slettet)

Tænk på, at en omvendt proportionalitet er sammenhæng mellem to variable størrelser, hvis produkt er konstant.


Svar #2
01. november 2011 af martin1977dk (Slettet)

Kommer til at bede om en uddybende forklaring på opsætning af regnestykke :-) Mvh. Martin

Brugbart svar (1)

Svar #3
01. november 2011 af SuneChr

Forskriften   hedder  y  =  k / x     k er konstant.

Vi har fået opgivet    (6 ; 10)  og  (3 ; 20)

Indsat  fås:    10 = k / 6    og    20 = k / 3          Så  k =  ............

Find til sidst, ud fra forskriften, x, når y = 14 .


Svar #4
01. november 2011 af martin1977dk (Slettet)

Takker for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Udregn X når man har Y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.