Matematik

Faktoriser andengradspolynomiet

01. november 2011 af Kautha (Slettet)

hej, nogen der kan hjælpe mig med at faktoriser

3x^2-12?

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

3x2 - 12 = 3·(x2 - 4) = 3·(x2 - 22) = 3·(x-2)·(x+2)

(og så hedder det "at faktorisere").


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2011 af Euroman28

Lige en tilføjelse til hvad #1 skriver,

 

Når du står med en anden-grads-ligning på formen.

 

 

Så handler det som foregående poster skriver, sæt den den størst mulige faktor udenfor parantesen.

Det svare til at indeholdet af parantesen skal være lig nul.

 

De to værdier for x er der hvor f(x) = 0, og takket være nulreglen fra din formelsamling, så kan 2.gradsligningen skrives.

  med andre ord

faktoriseringen er da

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Faktoriser andengradspolynomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.