Matematik
Differentialregning, hjælp! :)
Hej alle!
Jeg har en blækregning for, med et spørgsmål vdr. differentialkvotienten, som jeg ikke kan finde ud af :(
Spørgsmålet lyder således:
Bestem uden hjælpemidler differentialkvotienten til g(x) = 7 * √(x) + (1/x)
Jeg er kommet frem til at 7*√(x) = 7 * 1/(2*√(x)), er det på rette vej?
Tak for hjælpen :)
Svar #1
01. november 2011 af Andersen11 (Slettet)
Ja, det er den rette vej. Tilbage er så at differentiere det andet led (1/x) i funktionen g(x) .
Svar #2
01. november 2011 af LineJessen (Slettet)
Tusind tak :)
1/x = y'(x) = - 1/x^2, ikke sandt? :)
Svar #3
01. november 2011 af Andersen11 (Slettet)
#2
Ja, det er korrekt, at den afledede af (1/x) er -1/x2 .
Skriv et svar til: Differentialregning, hjælp! :)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
