Matematik

afstand mellem funktioner

01. november 2011 af bonzoadam (Slettet) - Niveau: A-niveau

to funktioner f og g er bestemt ved:

f(x)=x^2-4x+8

g(x9=3x*e^-x

 

Bestem den værdi af x, hvor den lodrette afstand mellem grafen for f og grafen for g er mindst mulig?

 

Jeg overvejer om jeg skal sætte f(x)=g(x) eller om jeg skal finde deres min og max?, nogen der har bedre ideer?

Jeg har undersøgt for min og max på lommeregneren og umiddelbart virker det som det rigtige men hvordan argumenterer jeg for dette?

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man skal finde minimum for funktionen

h(x) = | f(x) - g(x) |


Svar #2
01. november 2011 af bonzoadam (Slettet)

selvfølgelig:-) tak for hjælpen


Skriv et svar til: afstand mellem funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.