Matematik

fremskrivningsfaktor

02. november 2011 af Daniellababe (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgaven: Prisen på en vare stiger fra 3499 kr. til 3999 kr.
 

Udregn fremskrivningsfaktoren  for prisen efter formlen F= S/B :

S = Slutværdi
B = Begyndelsesværdi

F= 3999/3499=1,1428

 

Udregn stigningen i  procent. Du skal benytte formlen r=F-1:

r= rente
F= fremskrivningsfaktoren

r=1.1428-1=0,1428=14%

 

Det er let at se, at stigningen er på 500 kr.
Passer det med den procent, du har beregnet i spørgsmål b?

Og der stod jeg så af, kan slet ikke finde ud af hva det er for en formel jeg skal bruge eller hvordan jeg skal gøre det.

kan i hjæple mig ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2011 af Isomorphician

Gang 3499 med 1,1428 og se om det giver 3999


Skriv et svar til: fremskrivningsfaktor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.