Matematik

Andengradsligning???????

02. november 2011 af Jmussen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Inde på nette har jeg fundet denne udregning for hvordan man finder skæringspunktet for x-2=-x2+2x:

x-2 = -x2+2x

                                     x2 - x - 2 = 0

                                             x = -1             v       x = 2

                                           y = -1-2 = -3         y = 2-2 = 0

skæringspunkter
                                          S1 = (-1,-3)  og  S2 = (2,0)

Men jeg forstår ikke hvad der sker med x2. Håber i kan hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen er en 2.-gradsligning, og man benytter formlen til beregning af 2.-gradsligningens rødder:

x = (-b ±√d) / (2a)

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2011 af mathon

 

                                     x2 - x - 2 = 0

                                    1x2 + (-1)x + (-2) = 0

   a = 1
   b = (-1)
   c =
(-2)
 


Svar #3
02. november 2011 af Jmussen (Slettet)

#2 men hvor kommer x=-1 v x=2 fra, der er der jeg ikke helt forstår??

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

De kommer ved at beregne rødderne i 2.-gradsligningen.


Skriv et svar til: Andengradsligning???????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.