Fysik

E8 En tynd tråd

03. november 2011 af Fjelsted92 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 
Jeg har fået stillet en opgave der går ud på, at jeg skal bestemme en tråds længde, hvor jeg får oplyst:

- Det er en konstantantråd

- tværsnitsarealet er 0,035 mm^2 

- massen er 3,39 mg 

 

Jeg kan ikke finde ud af, hvilken formel jeg skal bruge, for at bestemme længden. 

Nogen der kan hjælpe?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. november 2011 af mathon

              m = V·ρ

             m = L·A·ρ

             (0,00339 g) = L · (0,00035 cm2) · (8,9 g·cm-3) = 0,003115 g·cm-1

             L = (0,00339 g) / (0,003115 g·cm-1) ≈ 1,09 cm

           
.......
se evt.
http://de.wikipedia.org/wiki/Konstantan


Skriv et svar til: E8 En tynd tråd

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.