Matematik

taylorpolynomium

03. november 2011 af ansigtet (Slettet) - Niveau: A-niveau

f(x)= x* ln(x)

f´(x) = ln(x) + 1

f´´(x) = 1/x

f´´´(x) = (- 1/x^2)

skal finde P3f(x):

 

har skrevet:

0+ (1/1)* (x-1) + (1/2)*(x-1)^2 + (-1/6)*(x-1)^3 

også

x-1+(1/2)x2 -x2 + 1/2  - (1/6)x3 - (3/6)x2 + (3/6)x - 1/6

kan ikke forkorte det .. hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du skal samle konstanter for sig, led med x for sig, led med x2 for sig, osv., når du vel at mærke har regnet det korrekt ud:

P3(x) = x-1 + (1/2)·(x-1)2 - (1/6)·(x-1)3

          = x - 1 +(1/2)·(x2 -2x +1) -(1/6)·(x3 -3x2 + 3x -1)

          = (-1 + (1/2) + (1/6) + (1 -1 -3/6)x + ((1/2) + (3/6))x2 -(1/6)x3

          = -1/3 -(1/2)x + x2 - (1/6)x3


Svar #2
03. november 2011 af ansigtet (Slettet)

okey :) det giver mere mening :D taak

 


Skriv et svar til: taylorpolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.