Matematik

Bestem sammenhængen mellem a og c

03. november 2011 af studinen2012 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 3:
a) Bestem den sammenhæng, der er mellem tallene a og c, når andengradsligningen
ax2-4x+c = 0 har netop én løsning.

Hjælp!? :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at 2.-gradsligningen har netop én løsning, når ligningens diskriminant d er lig med 0.


Svar #2
03. november 2011 af studinen2012 (Slettet)

Jep så får jeg vel to løsninger ikk? Og hvordan forklarer jeg så sammenhængen mellem a og c?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg forstår ikke, hvad du mener med det. Opskriv udtrykket for denne lignings diskriminant d, og se så på ligningen d = 0 . Den giver så en sammenhæng mellem a og c, som skal være opfyldt for, at den oprindelige ligning har netop én løsning.


Svar #4
03. november 2011 af studinen2012 (Slettet)

Ok jeg prøver, tak. :) Jeg også lige en anden opgave.

Opgave 4:
I en trekant ABC er a = 3,4, ∠A = 54° og ∠C = 45°
a) Bestem b, samt arealet af trekanten.
b) Bestem længden af medianen ma.

a) Hvilen formel skal jeg bruge til at bestemme b?

b) Hvordan finder man medianen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Opg 4.

a) Man kender to (or derfor alle tre) vinkler i trekanten sammen med en side a . Man kan derfor benytte sinusrelationerne til at bestemme de to andre sider.
Arealet T kan beregnes af en af formlerne

      T = (1/2)·a·b·sin(C) = (1/2)·a·c·sin(B) = (1/2)·b·c·sin(A)

b) Medianen ma er side i en trekant, hvor man kender de to sider, f.eks. b og a/2 , og den mellemliggende vinkel C. Medianens længde kan derfor bestemmes ved at bruge cosinusrelationen i denne trekant, der har medianen ma som en side.


Svar #6
03. november 2011 af studinen2012 (Slettet)

a) Og hvordan ser den ud? a/sin(A)??

b) Og hvordan ser denne ud?

 

Og et spørgsmål mere til det allerførste. Jeg kan jo ikke bestemme diskriminanten når jeg ikke kender a og c?


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du må være i stand til at slå op i din bog, hvor sinusrelationerne og cosinusrelationerne er behandlet.

Genlæs svaret i #3. Opskriv udtrykket for diskriminanten. Deri indgår a og c. Ligningen d = 0 giver s9 en sammenhæng mellem a og c. Læs opgaveteksten:

a) Bestem den sammenhæng, der er mellem tallene a og c, når ....


Svar #8
03. november 2011 af studinen2012 (Slettet)

Jeg forstår bare ikke hvad det skal hjælpe at opskrive udtrykket for d?


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Har du overhovedet prøvet at opskrive udtrykket for d for denne ligning?


Svar #10
03. november 2011 af studinen2012 (Slettet)

Ja :) d=42-4ac


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Og hvad får du så, når du betragter ligningen d = 0 ?


Svar #12
03. november 2011 af studinen2012 (Slettet)

a og c er omvendt proportionale?


Svar #13
03. november 2011 af studinen2012 (Slettet)

Lige til det andet igen. Med sinus.

Er b = a/sin(A) ???? :)


Brugbart svar (0)

Svar #14
03. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Bingo!


Svar #15
03. november 2011 af studinen2012 (Slettet)

Nej vent jeg skal isolere b ikk?


Brugbart svar (0)

Svar #16
03. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#13

Du bør være i stand til at genkende sinusrelationerne

a/sin(A) = b/sin(B) = c/sin(C)


Svar #17
03. november 2011 af studinen2012 (Slettet)

Er det ikke sin(A)/a= osv. ??


Brugbart svar (0)

Svar #18
03. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#17

Jo, du kan da også skrive dem sådan. Hvis to tal er lige store (og ikke er nul), er deres reciprokke jo også lige store.


Skriv et svar til: Bestem sammenhængen mellem a og c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.