Matematik

Ildsættensesmetoden

04. november 2011 af molly16 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg sidder med en opgave i matematik og kan bare ikke få det til at blive det rigtige :( Håber der er nogen, der kan hjælpe mig. 

Dette er opgaven: 

Her er to ligninger med 2 udbekendte: 

1) 4*p+8*q-15=-11   2)-7*q+6*p+31=94

Løs ligningerne med insættelsesmetoden. 

 

Tak!

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

Tror også den er kendt som substitutionsmetoden.

Du skal isolere p eller q i en af ligninerne først jeg isolerer p i 1)

4p+8q-15=-11 <=> 4p+8q = 4 <=> p = (4-8q)/4 = 1-2q

så skal den sættes ind i 2) alle steder hvor p optræder og q skal isoleres.

til sidst skal du så sætte q ind i 1) eller 2) for at finde p.

Giver det mening, hvorfor det er tilladt?


Svar #2
04. november 2011 af molly16 (Slettet)

Hvad får du p og q til at være? for kan stadig ikke få det til at blive rigtigt..


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. november 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

q = -24/19

p = 343/38


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. november 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

Hov havde glemt et minus: p = 7, q = -3


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. november 2011 af PeterValberg

Nej, der var ikke noget alligevel (havde overset, at p og q ikke kom i samme rækkefølge i de to ligninger)

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:2llign2ubekendt.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #6
04. november 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

Igen ja, jeg har byttet om på p og q i en af ligningerne.

Måske skulle jeg bare stoppe nu :P


Svar #7
04. november 2011 af molly16 (Slettet)

Altså er p = 7 og q =-3 eller hvad?


Brugbart svar (1)

Svar #8
04. november 2011 af PeterValberg

Hvis man løser de to ligninger, som molly16 har skrevet dem i #0
får man følgende resultat, - se vedhæftede:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:2llign2ubekendt.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #9
04. november 2011 af PeterValberg

#7 ja, p =7 og q = -3

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #10
04. november 2011 af molly16 (Slettet)

super tak!


Skriv et svar til: Ildsættensesmetoden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.