Kemi

Fældning af Ba2+ og Sr2+ med Na2SO4

05. november 2011 af frkhlarsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Jeg sidder og kæmper med nogle kemiopgaver, håber på at få lidt hjælp til at forstå og løse opgaverne.

Vi har en analyse med barium, calcium og strontium i. Barium og strontium (altså ikke calcium) fældes med 0,5 M opløsning af Na2SO4. Så får vi følgende at vide: "Antag, at der anvendes 1 dråbe Na2SO4 opløsning (0,05 mL) i overskud (dvs. udover det, der forbruges til fæældningen), at pH i opløsningen er 1 og at totalrumfanget er 1 mL."

Opgaven går så ud på at beregne ligevægtskoncentrationen af både sulfationerne og Ba2+, Sr2+ og Ca2+.

Jeg tænker at den volumen, der så skal til for at udfælde barium og strontium, må være 1 mL - 0,05 mL, altså 0,95 mL, at det så er den volumen man regner på. Heraf kan jeg så finde stomængden af anvendt Na2SO4 ved n = V * c = 5*10-5 L * 0,5 mol/L = 2,5*10-5 mol.

Her går jeg så lidt i stå, hvordan kommer jeg så videre herfra? (hvis det er rigtig det jeg har gang i) og har jeg forstået det med den ene dråbe i overskud rigtigt?

På forhånd tak :)


Svar #1
05. november 2011 af frkhlarsen (Slettet)

Ingen der vil hjælpe mig igang med den her opgave?


Skriv et svar til: Fældning af Ba2+ og Sr2+ med Na2SO4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.