Matematik

Hjælp ligninger!! (ikke så svære - kun for mig)

05. november 2011 af Anchor (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej jeg har virkelig brug for hjælp til nogle ligninger.. 

 

0.5z - 4 = 12

 

En anden her..

 

2x - 3 - x = 4x - 12


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. november 2011 af PeterValberg

0.5z - 4 = 12   (isolér leddet med den ubekendte z)
0,5z = 12 +4
0,5z = 16
z = 16/0,5
z = 32

-------------

2x - 3 - x = 4x - 12  (led med x på den ene side og led med "almindelige" tal på den anden)
2x - x - 4x =-12 + 3 (reducér)
-3x = -9
x = -9/-3
x = 3

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
05. november 2011 af Anchor (Slettet)

Mange tak!! :D (Jeg skriver muligvis flere i denne tråd) 


Svar #3
05. november 2011 af Anchor (Slettet)

#1


0.5z - 4 = 12   (isolér leddet med den ubekendte z)
0,5z = 12 +4
0,5z = 16
z = 16/0,5
z = 32

-------------

2x - 3 - x = 4x - 12  (led med x på den ene side og led med "almindelige" tal på den anden)
2x - x - 4x =-12 + 3 (reducér)
-3x = -9
x = -9/-3
x = 3

Jeg har en mere.. Det jeg gjorde forkert uden din hjælp var at jeg ikke havde et led med x og et med 'almindelige' tal.. Så nu prøvede jeg med den næste.. Men den gik heller ikke rigtig op.. -.-.. Her er den

 

8 - x + 2x = 6 - 3x + 6

-x + 2x - 3x = 6 + 6 + 8 (x på en side og almindelige på den anden)

-2x = 20 (reduceret) 

-2x/-2 = 20/-2

x = -10 

Er det rigtigt?? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. november 2011 af PeterValberg

8 - x + 2x = 6 - 3x + 6
-x + 2x + 3x = 6 + 6 - 8   (du skal huske at ændre fortegn, når du flytter over)
4x = 4
x = 1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
05. november 2011 af Anchor (Slettet)

Org selvfølgelig!! Danke igen! :) 


Skriv et svar til: Hjælp ligninger!! (ikke så svære - kun for mig)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.